Om mig

OM MIG

Hästmassage Örebro - Om mig

Jag heter Pernilla Thuresson och är utbildad hästmassör från Axelssons Animal Massage School i Stockholm/Ekerö.

 

Jag har under hela mitt liv tränat aktivt och har en bakgrund som volleybollspelare på elitnivå. Jag är också utbildad aerobic- och pilatesinstruktör, och vet hur viktigt det är att våra muskler hålls smidiga och elastiska för bästa prestation och hållbarhet.

 

Jag har själv regelbundet använt mig av massage både som rehabilitering efter skada men också i förebyggande syfte, samt när musklerna är spända och strama. Jag har bara positiva erfarenheter och vet att massagen är förutsättningen för att träningen ska bli effektiv, skonsam och förbättra prestationen.

 

Hästarna har funnits med mig i hela mitt liv, från 6-års ålder då jag började rida på ridskola till att de sista 15 åren haft egna hästar på gården där vi bor. Vår dotter har haft ponny som tränats och tävlats och nu har jag egen häst, ett svenskt halvblod som jag rider och tränar regelbundet.


I min yrkesprofession arbetar jag som IVA-sjuksköterska på intensivvårdsavdelningen på Universitetssjukhuset i Örebro, vilket jag gjort i drygt 20 år. Jag är också utbildad anestesisjuksköterska. Jag har haft stor nytta av att förstå anatomin och fysiologin som i många avseenden är lika hos människa och häst, vilket också hjälpt mig och tydliggjort kunskap under utbildningen till hästmassör.


Under 2018 gick jag en kurs på Sveriges Lantbruksuniversitet i Skara om Hästens beteendebiologi, som handlade om hästens inlärning och beteende kopplat till hästens uppväxt, inlärning och inhysning. Utbildningen gav mig ytterligare en dimension på hästens beteende och har ökat min förståelse för hästars välmående samt beteende.MEDLEM I NORDISKA HÄSTMASSÖRERS FÖRBUND


Vi är välutbildade hästmassörer samlade i Nordiska Hästmassörers Förbund, NHMF, en ideell förening och ett forum för diplomerade hästmassörer. Förbundet startades 1998. Vår målsättning är att sprida kunskap om hästmassage som en självklar del av modern hästhållning, både i förebyggande syfte och som komplement till traditionell veterinärvård även i rehabiliterande syfte. Våra medlemmar är välutbildade, diplomerade eller certifierade hästmassörer.


Läs MerUTBILDAD VID AXELSSON ANIMAL MASSAGE SCHOOL


Hästmassage är numera en välkänd metod i Sverige. För ryttaren är hästmassage ett sätt att lära känna sin häst och få djupare förståelse för hästens anatomi och muskulatur. För tävlingshästen är massagen ett sätt att lära känna hur hästen bygger upp sin sina muskler under träning. Träningssätt, viloperioder, uppvärmning, nedvärmning, foder, underlag, hovens kvalitet, utrustning och förmåga att läsa av hästens smärta är viktiga delar för hästens välbefinnande.Läs Mer